Even voorstellen

Mijn naam is Simone van Overbeek, geboren in 1974 heb een man en ben moeder van 2 fijne dochters. Ik ben 7 jaar werkzaam geweest in het ziekenhuis als pedagogisch medewerkster.

Daarnaast werkte ik 12 jaar als urotherapeut in het ziekenhuis. Als urotherapeut trainde ik kinderen met zindelijkheidsproblemen op gebied van plassen en poepen. Deze training is een combinatie van cognitieve-, gedrags- en fysieke training.

Een afwisselende baan omdat het me in aanraking bracht met kinderen en hun ouders en hun zeer uiteenlopende persoonlijkheden, klachten en wijze van omgaan met hun ervaringen. Al in die periode begon ik me te interesseren voor ‘de mens achter de klacht’. Al die jaren boeit het mij om kinderen weer in hun kracht krijgen. Met warmte, openheid, speelsheid, creativiteit, fantasie, humor, vakkennis en een sterke intuïtie wil ik kinderen en hun ouders helpen hun probleem op te lossen of ermee te leren omgaan.

Dit bracht mij tot een vervolgstudie, de opleiding kindercoach en de verdieping kinder- en jeugdtherapeut. Deze 3 jarige opleiding heb ik in juni 2012 succesvol afgerond.

Inmiddels ben ik veel ervaringen rijker en geniet ervan om die glimlach op het gezicht van een kind zien. Ouders helpen bij het vinden van een oplossing voor een probleem binnen het gezin en spelenderwijs een oplossing vinden, zodat kinderen het leven weer positief inzien. Daar gaat het om bij ‘Simone van Overbeek Kindertherapie Deventer.’